Jordbærkage - opskrift på jordbærkage

Dej

  • 250 g smør
  • 275 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 300 g jordbær
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk bagepulver
  • 250 g mel
  • 4 æggehvider

Glasur

  • 150 g flormelis
  • lidt citronessens
  • lidt vand (spilkogende)

Pynt

  • friske jordbær

Rør smørret hvidt og tilsæt sukker. Rør godt, inden æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Rør halvfrosne eller let mosede jordbær i sammen med vaniljesukker og fløde. Bland mel og bagepulver og rør det i med let hånd. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Fyld dejen i en smurt bradepande, ca 36x30 cm, og bag den på næstnederste rille ved 180 grader i ca. 40 min.

Glasur: Rør flormelis med citronessens og kogende vand - konsistens må ikke være for tynd.
Smør glasuren på toppen af den kolde jordbærkage og pynt med friske jordbær. Skær kagen i passende stykker.

Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori: