Indiske kartofler og ærter i karry

Indisk mad er som regel både nemt og billigt, og denne ret med kartofler og ærter i karry er ingen undtagelse. Den smager skønt af ingefær, spidskommen og hvidløg, og så tager den ingen tid at lave.

Til 4 personer
  • 4 spsk smør
  • 1 tsk ingefær (hakket)
  • 1 fed hvidløg (hakket)
  • 1 dl løg (hakket)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 400 g tomater (solmodne)
  • 250 g kartofler
  • 400 g ærter
  • 2 1/2 dl vand
  • 1/2 tsk garam masala
  • 1 1/2 spsk salt
  • 3 spsk persille eller koriander (hakket)

Smelt smørret, og svits ingefær og hvidløg heri. Tilsæt løg og salt - løgene må gerne brune lidt.

Tilsæt spidskommen, gurkemeje, cayennepeber og de hakkede tomater. Rør godt i fem minutter ved kraftig varme, til væden er nogenlunde fordampet.

Skær kartofler i tern, og tilsæt dem sammen med ærterne og vandet. Lad det småkoge i 5-10 minutter, til kartoflerne er møre.

Smag til med salt og garam masala, og drys persille over.

Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori: