Hakkebøffer med Ansjossauce

Har du lyst til en gang hakkebøffer ud over det sædvanlige så prøv denne opskrift som indeholder både ansjoser og cognac.

Ingredienser
  • 600 g oksekød
  • 3 spsk sorte peberkorn
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • salt
  • sort peber (friskkværnet)
  • 25 g smør
  • 8 ansjosfileter
  • 2 forårsløg
  • 2 dl rødvin
  • 4 spsk cognac
  • 2 spsk creme fraiche
  • peber

Peberkornene knuses og fordeles over de fire hakkebøffer, som skal stå et par minutter for at smagen trænger ind. Grillristen eller grillpanden gnides ind med hvidløget - pensles med lidt olie og varmes op til 200 grader. Ansjoserne drænes og findeles. Det hvide af forårsløgene hakkes. Halvdelen af smørret smeltes i en lille, tykbundet kasserolle. Ansjoserne og forårsløg småsnurrer et minut under omrøring. Tilsæt brandy og 2-3 spsk vand. Sænk varmen og kog videre, til saucen er klar. Grill i mellemtiden hakkebøfferne 5-7 minutter på hver side,som man nu fortrækker dem. Lige før serveringen tilsættes saucen creme fraichen. Passer til pommes frites, brasekartofler, kogte kartofler - vin smager naturligvis.

Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori: