Sømandskonens muslingesuppe

Ingredienser
  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 løg
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk persille (hakket)
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 dl tør hvidvin
  • evt. lidt cayennepeber
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad

Børst muslingerne grundigt under koldt vand. Kasser åbne muslinger.
Hak løg, persille og hvidløg og kom dem i en stor gryde sammen med olien og hvidvinen - evt. en anelse cayennepeber, lidt timian eller et laurbærlad. Bring gryden i kog og kast muslingerne i under låg. Rør rundt et par gange, til muslingerne er dræbt og har åbnet sig. Ca. fem minutter rækker. Sørg for at alle muslingerne får lige megen varme - ellers bliver nogle for seje og andre for rå. Lukkede muslinger kasseres, resten serveres rygende varme med (hvidløgs)flüte
og en tør hvidvin.

Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori: