New Orleans-Østers

Få anvist hvordan du laver dejlige østers på den helt rigtige måde.

Ingredienser
  • 16 østers
  • 100 g rejer (pillede)
  • 25 g smør
  • 4 champignoner (store)
  • 3 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk persille (hakket)
  • 15 g hvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 1 3/4 dl piskefløde
  • 1 spsk tør sherry
  • 1 tsk worcestershire sauce
  • 5 spsk parmesanost
  • 2 spsk brødkrummer
  • cayennepeber
  • salt
  • sort peber

Forvarm ovnen ved 200 grader. Læg et lag husholdningssalt på 1 cm. tykkelse i bunden af en bageform - dels står østerserne fast, dels holder saltet på varmen. Sæt i ovnen. Smelt smørret og svits forårsløg, hvidløg, persille og svampe - ca. 5 minutter. Så tilsættes melet - rør godt rundt. Hæld fløden ved og rør. Tilføj rejerne, æggeblommen, Sherryen, smag til med peber, cayennepeber, Worchestershire sauce og salt. Kog videre i fem - seks minutter til blandingen bliver tyk. Bland parmesanen og brødkrummen i en skål og smag til med cayennepeber, peber og salt. Fjern den ene østersskal og fordel saucen med en ske over hver østers. Top med krummeblandingen og sæt bageformen i ovnen igen. Når krummen er gylden, er østersene klar - Det tager ca. et kvarter.

Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori: