Fastelavnsboller med creme

Rigtige fastelavnsboller med creme i.

Ingredienser
  • 50 g gær
  • 500 g mel
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 spsk sukker
  • 300 g smør eller margarine
  • 2 1/2 dl mælk (lunkent)
  • 2 æg
  • Sammenpisket æg til pensling

Kagecreme

  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 3 tsk mel
  • 5 dl mælk
  • 1/2 tsk vaniljesukker

Dejen:

Bland mel, kardemomme og sukker. Smuldr smørret i.
Rør gæren ud i den lunkent mælk, og tilsæt æggene.
Hæld blandingen i mellet og slå dejen godt igennem i et fad.
Stil dejen lunt og tildækket i cirka 20 minutter.
Tril dejen ud i en tyk pølse. Skær den i 20 stykker, og form stykkerne til boller.
Stil bollerne til efterhævning på en plade med bagepapir i 10-15 minutter.

Kagecreme:

Pisk æggene med sukkeret, og pisk derefter melet i. Tilsæt mælk og vanillesukker.
Bring cremen i kog under pisking, og lad den koge godt igennem.
Lad cremen køle af. Rør af og til i cremen under afkølingen.
Sæt ovnen på 200-225 grader.
Lav en fordybning i midten af hver bolle, og kom en teskefuld creme i. Pensl bollerne med det sammenpisket æg.
Bag bollerne i 20-25 minutter.
Lad dem efter bagning køle af på en bagerist inden servering.

Indsendt af
d.
29.01.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
29.01.03.
Kategori: