Nøddetærte

Ingredienser
  • 150 g hasselnødder
  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • 1/2 tsk bagepulver

Frosting

  • 50 g smør eller margarine
  • 3 dl flormelis
  • 5 spsk kakaopulver
  • 2 spsk fløde
  • 1 æggehvide

Garnering

  • 25 hasselnødder (kerner)

Tilbehør

  • flødeskum

Mal nødderne i en kværn eller en blender. Kom æg, sukker og bagepulver i en skål og rør det sammen til en jævn dej. Rør de malede nødder i dejen

Beklæd en rund 1. form, ca 22cm i diameter; med bagepapir. Hæld dejen i og bag kagen ved 175 grader i ca 40 min.

Tag nøddebunden ud og lad den køle lidt. Træk bagepapiret af. Opbevar nøddebunden i staniol til den er helt kold.

Rist nødderne til garneringen ved 175 grader i ca 10 min. Gnid dem mellem hænderne, så den brune skal ryger af.

Smelt fedtstoffet og rør flormelis, kakao og fløde idet. Rør i det til det bliver koldt. Pisk æggehviden stiv og bland den i frostingen.

Bred frostingen over kagen og pynt med nødderne.

Prøv også vores opskrifter på chokoladekage, chokolademuffins og chokolademousse

Indsendt af
d.
29.01.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
29.01.03.
Kategori: