Fyldte auberginer

En rigtigt spændende ret sprægnfyldt med gode råvarer. Skal i ovnen i ca. 40 minutter og serveres med grøn salat og flutes.

Ingredienser
  • 2 auberginer
  • 2 spsk salt
  • 1/2 kg fedtfattigt hakket oksekød
  • 10 g margarine
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl knoldselleri (revet)
  • 1 grøn peberfrugt
  • 3 tomater
  • 1 1/2 tsk timian (friskhakket)
  • 1 spsk worcestershire sauce
  • 1 æg
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 1 dl rasp
  • 15 g smør
  • flute
  • salat

Auberginerne flækkes på langs og drysses med salt. Trækker ca. ½ time. Skylles og koges 5-7 min. i letsaltet vand.

Skallerne udhules, så der er 1 cm kød tilbage. Skallerne stilles i et smurt ovnfast fad. Indmaden hakkes med en kniv.

Oksekødet svitses i margarine. Indmaden svitses med. Løget hakkes og svitses med. Hvidløg, selleri og peberfrugt i terninger svitses med. Tomaterne skoldes, flås, hakkes og tilsættes. Timian og Worchestershiresauce tilsættes. Tages af varmen. Æg, tomatpure, salt og peber tilsættes. Fyldet fordeles i skallerne. Drysses med rasp. Små smørklatter fordeles over. Stilles i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. på midterste ribbe.

Serveres med flutes og grøn salat.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori: