Braiseret oksetværreb

Ingredienser
  • 2 kg oksetværreb skåret ved højrebet
  • 2 stk citron
  • 2 stk gulerødder
  • 2 stk porre
  • 2 stk løg
  • 2 stk persillerod
  • rosmarin eller timiankviste
  • 14 Stk Hvidløgsfed (ca.)
  • 1 l rødvin / vand (halvt
  • -af hver)
  • 1 dl balsamico
  • Linser, kartoffelmos,
  • -landbrød, stuvet kål eller
  • -andet uprætentiøst
  • -tilbehør

1. Tværrebet ridses i fedtet og krydses med salt og peber

2. Citroner skæres i ottendedele. De øvrigt grøntsager renses og
skæres groft. Lægges i et ildfast fad. 12-16 hvidløgsfed, samt hele
rosmarin og timiankviste stikkes ned mellem grøntsagerne. Tværrebet
lægges ovenpå. Væske hældes ved, og retten stilles i ovnen ca. 3
timer ved 170 grader. Væskestanden bør bevares undervejs ved evt. at hælde
lidt mere vand på.

3. Når tværrebet er færdigt hældes skyen fra. Skummes for fedt.
Balsamico eddiken koges ind til 1/3, skyen hældes på, koges evt. ind,
smages til og gives sammen med grøntsagerne til tværrebet.

4. Tværrebet varmes på i saucen, eller det kan lægges i pres og
bruges til pålæg.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori: