Marineret kalkunbryst med mandler

Til 6 personer
  • 1 kg kalkunbryst
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 spsk jomfruolivenolie
  • 1 tsk peber
  • 2 spsk rosmarin
  • 50 g mandler
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk peber
  • 15 g smør
  • 500 g gulerødder
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 dl sødmælk
  • 1 tsk estragon
  • 2 tsk salt
  • 500 g broccoli
  • 5 forårsløg (store)
  • 6 dl jasminris

Rør citronsaft, jomfruolie, peber og rosmarin sammen og hæld det over kødet. Lad det stå og trække 5-6 timer. Hak mandlerne fint, bland dem med salt og peber, og vend kalkunbrystet heri.

Steg kødet på alle sider i lidt smør på en pande. Læg kødet i et ildfast fad og steg kødet i ovnen ved 175 grader i 35 min. Lad kødet trække i et kvarter, inden det skæres i tynde skiver.

Gulerødderne skæres i skiver og koges i mælke/flødeblandingen og citron tilsat lidt salt og estragon. Server med ris, broccoli og forårsløg kogt al dente med flødegulerødder som sauce.

Indsendt af
d.
29.01.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
29.01.03.
Kategori: