Vintersild m. pastinak og squash

Med fed fisk, mild sauce og grove grøntsager som pastinak og squash er vintersild en fyldig, saftfuld og helstøbt ovnret. Den er god for hjerte-kar-systemet, rig på vitaminer og fattig på sukker og mættet fedt.

Ingredienser
  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 1 squash
  • bouillon (+ vand)
  • salt
  • peber
  • timian
  • 4 dl bouillon
  • majsstivelse
  • vand
  • citronsaft
  • 640 g sildefilet (rensede)

Snit løgene i store bidder. Snit gulerødder, pastinak og squash fint.

Steg grøntsagerne på en pande i bouillon og vand ved kraftig varme i 2-3 minutter. Krydr med salt, peber og timian.

Læg grøntsagerne ligeligt ud i et ildfast fad. Kog panden af med bouillon. Bland majsstivelse og vand til en jævning og miks denne i bouillonen. Dryp med citronsaft efter smag.

Hæld saucen over grøntsagerne i fadet. Vask fisken og læg derpå fileterne ud på grøntsagerne.

Kom fadet i ovnen i omkring 20 minutter ved 200 grader. Tjek undervejs om fisken tager for meget farve – i så fald kan du komme noget sølvpapir over.

Server vintersilden i fadet.

Indsendt af
d.
25.01.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
25.01.03.
Kategori: