Engelsk Chokolade-ostekage

En rigtigt god engelsk ostekage.

Ingredienser
  • 200 g Digestive kiks
  • 100 g smør
  • 1 spsk flormelis
  • 200 g flødeost naturel
  • 1 1/2 dl naturel yoghurt
  • 2 stk æggeblomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g kogechokolade (mørk)
  • 3/4 dl piskefløde
  • 4 skiver husblas
  • 2 stk æggehvide
  • 50 g flormelis
  • 150 g frosne hindbær
  • 2 1/2 dl vand
  • 2 spsk flormelis
  • 5 skiver husblas

Bunden: Smeltet smør blandes med de fint knuste kiks og flormelis.
Tryk det godt sammen i bunden af en springform.

Ostemassen: Ost og yoghurt piskes sammen til cremen er helt fri for klumper. Rør æg og vanille i. Smelt chokoladen over vandbad, afkøl, og rør den i cremen. Fløden piskes ret stiv og vendes i. Den udblødte, smeltede husblas tilsættes under omrøring. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt flormelis, og pisk til de er helt stive. Vend dem i ostemassen, og hæld det over kiksebunden. Glat
cremen jævn, inden kagen stilles i køleskab 6-8 timer eller natten over.

Geleen: Hindbærene blendes med vand og flormelis, inden den udblødte, smeltede og afkølede husblas røres i. Hæld geleen over ostekagen, og stil den atter i køleskabet, til geleen er stivnet, 1-2 timer.

Prøv også denne alm. chokoladekage

Indsendt af
d.
29.10.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
29.10.04.
Kategori: