Fyldig tomatsuppe

Hvis du elsker en god fyldig tomatsuppe så anbefales denne opskrift.

Til 4 personer
  • 800 g bøftomater
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg (lille)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 bdt basilikum
  • 1/2 l grøntsagsbouillon
  • 1 del fløde eller cremé fraiche
  • salt
  • peber
  • 1 nip revet muskatnød

Skold, flå og udkern bøftomaterne. Skær mellem væggene fra og skær frugtkødet i grove tern.

Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Opvarm olien i en gryde og svits løget. Pres hvidløget i.

Tilsæt tomaterne, bring i kog og lad koge 5 min uden låg.

Skyl basilikummen og knib bladene af. Gem 4 blade til pynt. Skær resten i strimler og rær det i gryden.

Hæld grøntsagsbouillonen på og lad det simre ca. 10 min. Pisk fløden til fast skum og bland lidt af det i suppen.

Smag suppen til med salt, peber og muskat. Hæld suppen op i 4 tallerkener og garnér med en top flødeskum eller lidt creme fraiche og basilikumblade, evt. strimlede. Serveres evt. med baguetteskiver med hvidløgssmør.

Indsendt af
d.
31.01.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
31.01.03.
Kategori: