Abrikosboller

Ingredienser
  • 75 g smør
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 100 gram tørrede abrikoser, hakkede
  • ca. 500 g hvedemel

Pensling

  • æg (Sammenpisket)
  • Denne mængde giver 12 boller

Smelt smørret ved svag varme, hæld mælken ved og lad den blive fingervarm. Hæld blandingen over i en bage skål og rør gæren ud i den lune væske sammen med en lille håndfuld af melet.

Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen grundigt igennem. Dæk skålen med plastfilm og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve lunt i ca. 30 minutter.

Dejen slås ned og formes til ca. 12 boller, der sættes på en bageplade. Med en køkkensaks klippes to hak vinkelret på hinanden i toppen af hver bolle.

Bollerne dækkes med plastfilm og viskestykke og hæver i ca. 30 minutter. Pensles med sammen pisket æg og bages midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Indsendt af
d.
01.02.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
01.02.03.
Kategori: