Abrikoskugler

Man laver dejlige kugler af dej med vaniljesmag og kommer opkogt abrikosmarmelade i. Nok til en masse gode kager.

Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 150 g hvedemel
  • 50 g mandler (finthakkede)
  • 50 g sukker
  • 100 g smør eller plantemargarine
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 70 g abrikosmarmelade til fyld

Læg bagepapir på 2 bageplader, og forvarm ovnen til 175 grader (varmluft til 150 grader).

Halver vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Ælt mel, mandler, sukker, smør og olie hurtigt sammen. Pak dejen ind i folie, og stil den koldt i ca. ½ time.

Form 35 kugler af dejen, og sæt dem på bagepladerne. Tryk en fordybning, og bag kagerne i ca. 12 min. Giv marmeladen et opkog, og rør den jævn. Fyld den i de varme kager.

Indsendt af
d.
01.02.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
01.02.03.
Kategori: