Kyllingegryde med hvidvin

Til 2 personer
  • 1 æg
  • 2 kyllingebryster
  • 5 spsk mel
  • 1 1/2 spsk olie
  • 1 rødløg eller almindeligt løg
  • 1 fed hvidløg
  • salt
  • peber
  • 1 laurbærblad
  • 1/2 bdt persille
  • 2 dl vand
  • 2 dl hvidvin
  • lidt safran
  • 40 g mandler

Kog ægget og lad det derefter køle af. De to kyllingebryster deles begge i to stykker, så der er 4 stykker kyllingebryst. Melet blandes med salt og peber i en skål, og kyllingestykkerne vendes heri. Steg stykkerne i olien i en gryde.

Hak løg og hvidløg, og kom det i gryden.
Hak persillen og tilsæt den sammen med, hvidvin, vand og laurbærbladet. Lad kyllingegryden simre under låg i et kvarters tid.

Del ægget i æggehvide og æggeblomme.
Rør æggeblommen sammen med safran og salt, og rør blandingen i gryden som en slags jævning. Bring gryden i kog, og smag til med salt og peber.

Hak æggehviderne og mandlerne, og drys over kyllingegryden inden servering.
Kan f.eks. serveres med ris.

Indsendt af
d.
16.05.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
16.05.03.
Kategori: