Lammekøller

Herlig opskrift på lammekøller som steges i ovnen og serveres med tzatziki og græske kartofler.

Til 10 personer
  • 2 lammekøller uden ben
  • 1/2 pk smør
  • skallen fra 1 økologisk citron
  • saften fra 1/2 citron
  • 3 spsk rosmarin
  • 2 spsk salt
  • peber
  • 3 dl vand

Læg lammekøllerne på en ren rist, og placer en bradepande eller et ovnfast fad med vandet under risten med lammekøllen, så fedt og stegesky kan dryppe derned i. Riv citronskallen på den grove side af rivejernet. Rør revet citronskal, smør, citronsaft, rosmarin, salt og peber sammen. Smør blandingen ud på lammekøllerne.

Steg lammekøllerne i ovnen i 2 timer ved 150 grader. Dryp dem af og til med skyen, så de ikke tørrer ind.

Tag lammekøllerne ud af ovnen efter 2 timer og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70 grader. Lad dem hvile tildækket i ca. ½ time.

Skær lammekøllerne i skiver og anret dem på to fade.

Kan f.eks. serveres med tzatziki og græske kartofler.

Indsendt af
d.
16.05.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
16.05.03.
Kategori: