Lasagne italienne

Her får du en god opskrift på klassisk italiensk lasagne med smagfuld kødsauce og hjemmelavet bechamelsauce. Lasagnen er toppet med rasp, der giver en dejlig sprød overflade.

Til 4 personer

Kødsauce:

  • 2 løg (mellemstore)
  • 20 g smør
  • 1/2 kg hakket oksekød
  • 1/4 oksebouillonterning
  • 1 1/2 dl vand (kogende)
  • 1 spsk basilikum (frisk eller tørret)
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 140 g tomatpuré

Italiensk bechamelsauce:

  • 25 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 1 knsp revet muskatnød (revet)
  • 125 g revet mozzarella
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 1 knsp salt
  • 1 knsp peber

Derudover:

  • 20 g smør
  • 250 g lasagneplader (forkogte)
  • 2 spsk rasp

Kødsauce:
Hak løgene, og svits dem i smørret sammen med oksekødet i en gryde.

Opløs oksebouillonterningen i det kogende vand, og tilsæt det. Tilsæt basilikum, oregano, salt, peber og tomatpure.

Lad kødsaucen simre i et kvarters tid ved svag varme, mens du laver bechamelsaucen.

Bechamelsauce:
Smelt smørret ved svag varme, og tilsæt hvedemelet. Rør godt rundt, så det bliver svitset lidt.

Hæld mælken i lidt ad gangen under konstant omrøring. Tilsæt muskatnød, mozzarella og madlavningsfløde. Smag til med salt og peber.

Opbygning af lasagnen:
Kom smørret på et lille stykke bagepapir, og smør et ovnfast fad med det.

Lav skiftevis lag af lasagneplader, kødsauce og italiensk bechamelsauce i det ovnfaste fad. Slut af med et lag bechamelsauce og rasp.

Bag lasagnen i ovnen i 40 minutter ved 200 grader. Overfladen skal være gylden.

Tip: Hvis den begynder at blive for mørk, kan du lægge et stykke sølvpapir over, indtil lasagnen er færdig.

Indsendt af
d.
16.05.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
16.05.03.
Kategori: