Opskrift på torsk

En rigtigt god måde at tilberede torsk på, hvor torsken deles i 4 stykker og smøres med en urte og lakseblanding før det bages i ovnen.

Til 4 personer
  • 600 g torskefilet
  • 50 g laksefilet
  • 4 tomater
  • 3 dl hønsefond
  • 3 dl piskefløde
  • 1 bdt basilikum
  • 1 skalotteløg
  • 20 g persille
  • 50 g smør
  • saften af 1 citron
  • vindruekerneolie

Tomaterne befries for kerner og skæres i både.
Hønsefond/piskefløde og det halve af basilikummen reduceres til 3 dl. Sigtes og koges blank med smør, smages til med resten af basilikummen, citron og krydres.
Løget, persille og laks hakkes fint, krydres og blandes.
Torsken deles i 4 stykker og smøres med urte-/lakseblandingen og bages i ovn ved 180º i 4-5 minutter.
Tomaterne sauteres let i olie og krydres.

Anretning:
Tomaterne placeres midt på tallerkenen med den bagte torskeryg på toppen og basilikumfløden omkring.

Se også vores opskrift på kogt torsk.

Indsendt af
d.
17.05.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
17.05.03.
Kategori: