Æggegrød

Æggegrød er en gammel dansk ret, og denne opskrift er rimelig simpel at følge. Grøden smager dejligt serveret med lidt kanel, sukker og en smørklat - ligesom risengrød.

Til 5 personer
  • 3 æg
  • 1 kop hvedemel
  • 1 kop kartoffelmel
  • 2 1/2 l mælk
  • meljævning
  • smør
  • sukker
  • kanel
  • saftevand
  • øl

Del æggene i blommer og hvider. Sæt æggehviderne til side.

Rør æggeblommerne ud i mælken sammen med hvedemel og kartoffelmel, og bring blandingen i kog under konstant omrøring.

Tilsæt jævning under hastig omrøring. Lad grøden koge op, og tilsæt salt.

Pisk hviderne stive, og bland dem i grøden.

Server straks med smør, sukker og kanel, saftevand eller sødt øl.

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori: