Løgtærte

Opskrift på løgtærte som er helt ukompliceret at lave.

Ingredienser
  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 500 g løg
  • 2 spsk olivenolie
  • fennikelfrø
  • 1/4 l mælk
  • 1/4 l fløde
  • 3 æg
  • 2 spsk persille (hakket)
  • salt
  • peber (friskkværnet)

Som det første tages ca. 1 spsk. hvedemel fra. Læg melet i en bunke. Tilføj smørstykker i midten og ælt dem ind i dejen. Tilsæt et par spsk vand for at gøre dejen smidig. Rul dejen sammen til en kugle. Træk klar folie over og læg dem til afkøling i køleskabet. Skær løgene i skiver og svits dem blanke i olie. Smag til med salt, peber og fennikelfrø. Hæld mælk ved og kog ind i nogle minutter til konsistensen er som tyk fløde og en smule salt og rør sammen med løgmassen. Gnid en tærteform med smør og drys 1 spsk mel ud over den. Fordel dejen og hæld løgblandingen over. Bag tre kvarter i ovnen ved moderat varme. Kan servéres både varm, lunken og kold. Drys med persille.

Indsendt af
d.
17.05.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
17.05.03.
Kategori: