Gåseleverpostej

Her får du en nem og lækker opskrift på hjemmelavet gåseleverpostej, der bare skal blandes og have en halv times tid i ovnen. Leverpostejen er svøbt i spæk (eller bacon), hvilket giver den en dejlig smag.

Ingredienser
  • 4 gåselevere
  • 30 g røget spæk
  • 1 1/2 ansjos
  • 1 spsk mel
  • 1 æg
  • ca. 1/2 dl piskefløde
  • stegesky
  • stødt muskatnød
  • stødt nellike
  • salt
  • peber
  • spæk (eller bacon i tynde skiver)

Kom gåselever, spæk og ansjoser op i en kødhakker, og lad det køre igennem en 6-8 gange. Passer massen gennem en sigte, så du får sorteret de største klumper fra.

Tilsæt mel, æg, piskefløde og lidt stegesky, og rør det sammen. Smag til med stødt muskatnød, stødt nellike, salt og peber.

Beklæd en leverpostejsform med tynde skiver spæk eller bacon, og fyld levermassen i. Top den af med et par ekstra skiver.

Bag gåseleverpostejen i ovnen ved 170-180 grader ca. 30 minutter, evt. i vandbad. Sæt den evt. på grill, eller skru op til højere temperatur de sidste 5 minutter.

Indsendt af
d.
20.12.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
20.12.04.
Kategori: