Orientalsk Gryde

Til 4 personer
  • 450 g hakket oksekød (eller kalv eller lam)
  • 1 ds kokosmælk
  • 3/4 ds ananas (konserves)
  • 6 cm ingefær (i bitte små tern)
  • 3 fed hvidløg (i bitte små tern)
  • 1 løg (i små tern)
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 knsp chilipulver
  • 2 knsp stødt nellike
  • 2 knsp kanel
  • salt

1. Løg, hvidløg og ingefær svitses uden at brune i ca. 5 min.
2. Krydderierne tilsættes og der svitses yderligere 1-2 minutter.
3. Kødet tilsættes og der svitses videre til det har taget farve.
4. Tilsæt vand til blandingen næsten er dækket og lad retten simre til kødet er mørt.
5. Tilsæt kokosmælk og ananas og kog op, smag til med salt.
Serveres med ris, bulgur, quinoa eller hel hirse.

Som ekstra tilbehør passer peanuts, rosiner, chutney, ristede solsikke- eller græskarkerner.

Indsendt af
d.
04.01.05.
Kategori:
Indsendt af
d.
04.01.05.
Kategori: