Rødvinsfondue

Fondue med rødvin er foretrukket af mange frem for at lave det med olie. Det smager bedre og giver kødet en flot rød farve.

Ingredienser
  • 2 kviste rosmarin eller timian
  • 10 peberkorn
  • 1 laurbærblad
  • 1 fl rødvin
  • perleløg
  • champignoner
  • persillerod
  • cherrytomater
  • kød

Først lader man perleløgene trække i kogende vand i ca. 5 minutter. Derefter piller man dem.

Champignonerne renses og persillerødderne skæres ud i tynde skiver. Dernæst skylder man cherrytomaterne og skærer kødet i tern.

Nu tænder man fonduen. Kom rødvinen, krydderierne og 1 spiseske salt i en gryde og lad det langsomt koge. Derefter hælder man det i fonduegryden og lad rødvinsmarinaden småsimre.

Løgene skal ca. have 10 minutter og de andre grøntsager skal ca. have 5 minutter. Kødet tilbereder men efter eget valg i ca. 2-5 minutter.
Antallet af grøntsager afhænger af hvor mange personer man er (og smag og behag).

Indsendt af
d.
09.01.05.
Kategori:
Indsendt af
d.
09.01.05.
Kategori: