Chokolademousse med sødemiddel

Hvis man tilføjer 3-4 piskede pasteuriserede æggehvider, burde det gøre moussen mere luftig. De skal så tilføjes efter man har blandet chokoladen med æggeblommerne.

Til 4 personer
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • sødemiddel (svarende til 100 gram sukker)
  • ca. 200 g mørk chokolade (70%)
  • vaniljeessens (efter smag)
  • ca. 1 dl mælk (mere eller mindre)
  • evt. 4 pasteuriserede æggehvider

Pisk æggeblommer og sukkererstatning indtil det bliver lysegult, imens du smelter chokoladen i et vandbad (put chokoladen i en skål som ligger oven på en gryde med kogende vand. Sådan undgår du at chokoladen brænder på).
Når chokoladen er smeltet, blander du den med de piskede æggeblommer. Tilsæt vaniljeessens efter smag. Tilføj derefter lidt mælk for at konsistensen bliver lidt "blødere".
Lad det stå ca 20-30 min, evt på køl.

Tadaa, en dejlig fast chokomousse (selvom det måske ikke ser ud af så meget, så fylder det rigtig godt i maven!).

Indsendt af
d.
16.01.05.
Kategori:
Indsendt af
d.
16.01.05.
Kategori: