Lammekebab på spyd med laurbærblade

Opskrift på lammekebab og dejlig marinade.

Til 4 personer
  • 500 g lammefilet eller lammetyksteg (mørt)
  • 16 laurbærblade
  • ca. 1 1/2 squash
  • træspyd

Marinade

  • 1 tsk peberblanding
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • 1 1/2 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk spidskommen
  • salt
  • peber

Majs tomatsalsa

  • ca. 1 1/2 majskolbe
  • 2 tomater
  • 1 rødløg
  • 1 frisk chili (uden kerner)
  • 2 spsk hvid balsamico eddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 1/2 tsk peber (kværnet)

Spinatbulgur

  • ca. 3 1/2 dl bulgur
  • 200 g spinat
  • 1 spsk olivenolie

Tilbehør

  • 200 g brød

Pisk peberblanding, citronsaft, hakket hvidløg, olivenolie, spidskommen, salt og peber sammen til en marinade. Skær lammekødet i stykker på 3 x 3 cm. Mariner kødet i køleskabet 30 min. Læg træspydene i vand ca. 10 min. Sæt kødet på spydene skiftevis med laurbærblade og courgetter i stave.

Kog majskolberne ca. 10 min. i letsaltet vand. Køl dem af og skær majskornene af kolben. Fjern kernerne fra tomaterne og skær kødet i tern. Skær rødløget i tern og vend med tomat og majs samt chili i små tern.

Rør balsamico, olivenolie, salt og peber sammen. Hæld dressingen over salsaen. Lad det trække ca. 10 min.

Skyl bulguren grundigt under koldt vand og kog den 8 - 10 min. i letsaltet vand. Vend den varme bulgur med skyllede spinatblade og lidt olivenolie.
Grill lammespydene ca. 5 min. til kødet er rosa indeni.
Lad dem hvile et par minutter og server med bulgur, majs, tomatsalsa og brød.

Indsendt af
d.
10.07.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
10.07.03.
Kategori: