Kalkun i hvidløg og kokossovs

Til 4 personer
  • 500 g kalkunkød i tern eller strimler

Marinade

  • 3 fed hvidløg (presset)
  • 1 spsk karry (stærk)
  • saften fra 1/2 citron
  • 8 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 2 dl kokosmælk
  • ca. 2 spsk fiskesauce
  • 2 gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk sesamfrø

Marinaden røres sammen og blandes med kødet i en plasticpose. Kødet marineres i køleskab i mindst 1 time, gerne mere. Hvidløgene halveres og koges i vand i 10 minutter.
Kødet svitses i en wok med de afdryppede hvidløg. Kokosmælken hældes på og koger 3 – 5 minutter under omrøring. Saucen smages til med fish sauce. Gulerødder og peberfrugter skæres i tynde strimler. Grøntsagerne svitses på en anden pande i olie. Sesamfrø drysses over og svitses med.

Selvom der bruges mange hvidløg, får de en dejlig og mild smag, da de koges.

Spises med løse ris.

Kalkunbryst - endnu en god opskrift med kalkunkød.

Indsendt af
d.
15.07.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
15.07.03.
Kategori: