Kalkun i hvidløg og kokossovs
- 500 g kalkunkød i tern eller strimler
Marinade
- 3 fed hvidløg (presset)
- 1 spsk karry (stærk)
- saften fra 1/2 citron
- 8 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 2 dl kokosmælk
- ca. 2 spsk fiskesauce
- 2 gulerødder
- 2 røde peberfrugter
- 1 spsk olie
- 1 spsk sesamfrø
Marinaden røres sammen og blandes med kødet i en plasticpose. Kødet marineres i køleskab i mindst 1 time, gerne mere. Hvidløgene halveres og koges i vand i 10 minutter.
Kødet svitses i en wok med de afdryppede hvidløg. Kokosmælken hældes på og koger 3 – 5 minutter under omrøring. Saucen smages til med fish sauce. Gulerødder og peberfrugter skæres i tynde strimler. Grøntsagerne svitses på en anden pande i olie. Sesamfrø drysses over og svitses med.
Selvom der bruges mange hvidløg, får de en dejlig og mild smag, da de koges.
Spises med løse ris.
Kalkunbryst - endnu en god opskrift med kalkunkød.
- print Udskriv
- local_post_office Send som e-mail
Fedtfattig