Gullaschsuppe
En suppe som bliver helt fantastisk af at stå og koge i et par timer. Sprængfyldt med smag og masser af grøntsager og kan serveres med et godt groft brød til.
- 600 g oksetykkam (fjern synligt fedt)
- 1 løg (stort)
- 1 gulerod (stor)
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1/4 knoldselleri
- 1 pastinak (mellemstor)
- ca. 1 kg kartofler
- 1 spsk rapsolie
- 2 spsk paprika
- 1 ds tomatpuré
- salt
- peber
Tilbehør
- groft brød
Rens grøntsagerne, og skær dem i små tern.
Skær kødet i tern og brun det i fedtstoffet. Tilsæt grøntsagerne og tomatpuréen. Svits det hele i 10 minutter.
Kom paprika på sammen med 1 spsk. salt. Kom vand på, så det lige dækker. Lad det hele koge i ca. 2 timer.
Smag til med peber og evt. mere salt.
Serveres med groft brød og evt. et godt glas vin.
Denne ret er helt utrolig lækker og nem, men det tager tid at snitte alle grøntsagerne, så sæt ekstra tid af til det.