Pocheret laks med pickles af tomat og vanille

Ingredienser
  • 1 side laks på ca. 1 kg, uden skind

Pocheringslage

  • 400-500 g fiskeben, gerne torskeben, fås hos fiskehandleren
  • vand
  • saft af 1 citron
  • 1 løg
  • 1 persillerod
  • 1 kvist timian
  • 10 peberkorn
  • 1 spsk salt

Tomat- og vanillepickles (lav den gerne dagen i forvejen)

  • 1 kg røde tomater
  • 2 vaniljestænger
  • 1 dl eddike
  • 1 dl akaciehonning
  • 1 agurk, uden kerner
  • 1 squash
  • 200 g syltede asier
  • 6 røde tomater
  • 1 blegselleri
  • 2 skalotteløg
  • basilikum

Kog tomaterne til kompot sammen med vanillestængerne.
Sigt den gennem en grov sigte.

Kog lagereddike og honning sammen til en lage. Skær agurk, squash, asier, tomater og skalotteløg i små fine tern og kog dem hurtigt møre i vand med salt. Sigt vandet fra og bland sellerien op i tomatpickles’en. Stil den på køl.

Pocheringslage:

Bland ingredienserne til porcheringslagen sammen i en gryde, så vandet dækker, og bring det i kog. Kog i 5 min. Og sigt lagen. Skær laksen op i 10 ensartede skiver. Pocher lakseskiverne forsigtigt i lagen i ca. 3-4 min. Tag dem op, krydder dem med salt og peber, dæk dem med pergamentpapir og læg dem på køl.

Servering:

Tag en kold tallerken og anret laks og pickles ved siden af hinanden. Drys lige inden serveringen fintsnittet basilikum oven på pickles’en.

Indsendt af
d.
06.08.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
06.08.03.
Kategori: