Tranebærmuffins med ahornsirup

Til 12 stk

Muffins

  • 4,38 dl hvedemel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 1 æg (pisket)
  • 1 1/4 dl ahornsirup
  • 1 1/4 dl mælk
  • 1/2 dl smør (smeltet)
  • 2/3 dl tørrede tranebær

Glasur

  • 1 1/4 dl flormelis
  • 1/4 tsk vaniljesukker
  • 2 1/2 tsk mælk

Smør 12 stk. 6 cm. muffin forme.
I en medium skål røres mel, bagepulver, natron og salt. I en anden skål blandes æg, ahornsirup, mælk og smeltet smør. Hæld det hele i mel-blanding, og rør til det lige er fugtigt. Der vil stadig være klumper . Vend tørret frugt i og hæld i smurte forme med en ske, så de er ca. 2/3 fyldte.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 C i ca. 20 min., eller til de er gyldenbrune.

Afkøles på bagerist.

GLASUR: I en lille skål blandes flormelis, vanilje, samt mælk nok til at gøre glasuren glat. Dryp over muffins.

Indsendt af
d.
12.05.05.
Kategori:
Indsendt af
d.
12.05.05.
Kategori: