Rigtigt Rijst Tafel med indisk islæt

Et traditionelt rijst tafel består af en masse småretter – ofte stærke – og dertil forskelligt tilbehør, der kan regulere styrken op eller ned, alt efter den enkeltes smag.

Til 6 personer

Oksekød i blomme-portvinsmarinade

  • 300 g oksekød i strimler
  • 1 dl blommemarmelade
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk eddike
  • 1/2 dl portvin (ruby)
  • lidt sojasauce
  • olie

Kylling i kokosmælk sauce

  • 300 g kylling i fine strimler
  • 1/2 dl olie
  • 1 spsk sød sojasauce
  • lidt chili
  • 1/2 ds kokosmælk
  • 1/4 l bouillon
  • chili
  • majsstivelse

Svinekød i karry

  • svinekød i karry
  • 300 g svinekød i fine strimler
  • 10 g smør
  • 1/2 løg (finthakket)
  • 1 1/2 spsk karry pulver
  • 1/2 tsk kardemomme
  • fløde
  • bouillon
  • evt. majsstivelse

Hvid dip

  • yoghurt eller creme fraiche
  • ingefær
  • chili
  • evt. lidt saft fra limefrugt

Oksekød i blomme og portvin:
Kødet marineres i 4 timer, og tilberedes med marinaden.

Kylling i kokosmælk:
Kødet marineres i 12 timer. Det brunes pænt på en pande og sættes til side. Bouillon koges med chili, og kokosmælk tilsættes. Saucens konsistens justeres med maizena, og kødet tilsættes derefter.

Svinekød i karry:
Kødet marineres et døgn før brug. Når det skal bruges, brunes det på en pande for sig selv. Løg svitses i smør, og rigeligt med karry tilsættes. Når karryen er brunet af, tilsættes lidt bouillon, der koges ind. Så tilsættes fløde og kardemomme. Når kødet er klar smages saucen til med lidt bouillon tern, evt. sukker, og jævnes hvis det er nødvendigt.

Hvid dip:
Yoghurt (creme fraiche) røres med rigeligt ingefær og chili, helst frisk knust. Tilsæt limesaft for at justere syren i dippen, hvis det er nødvendigt.

Tilbehør:
Kogte ris i massevis.
Banan i skiver.
Rosiner.
Ristet kokosmel.
Hot og sweet mangochutney.
Sambal Oelek (knust chili).
Papadams og hvid dip.
Evt. et enkelt salatbord og Raisa.
Evt. stegte bananer, syltede qumquats og andre spøjse specialiteter.

Indsendt af
d.
12.05.05.
Kategori:
Indsendt af
d.
12.05.05.
Kategori: