Fisk à la Thai
En fiskeret som bages i ovnen med traditionelle thailandske specialiteter såsom karrypasta og fish sauce. Server godt brød til.
- 550 g lyssej eller anden torskefisk
- 1 gul peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 2 1/2 rødløg
- 2 1/2 kviste frisk timian
- 2 1/2 spsk fiskesauce
- 1/4 madlavningsfløde 18%
- 1 1/2 spsk rød karrypasta
- båndpasta
- salt
- peber
Læg fisken i passende stykker i et smurt dybt ildfast fad, krydder med salt og peber. Skræl rødløg og skær dem i både, svits dem et par minutter på panden i lidt olivenolie, tilsæt derefter peberfrugterne som er skåret i strimler, og timiankviste. Lad simre max 1 minut.
Tilsæt fishsauce (det vil koge op) hæld derefter hele molevitten ovenpå fisken og tilsæt fløden som er blevet rørt op med currypastaen. (hvis man bruger 2 spsk. er det pænt stærkt).
Bages ved ca. 200 gr. i ca 35 min.
Kog frisk båndpasta til.
Server evt. et godt brød til gerne f.eks. foccacio med timian....! Smager himmelsk! Velbekomme