Ris Taffel
Det gode ved den her opskrift på ristaffel er, at den lækre sovs med tomat, karry og svinekød skal stå og simre i en times tid. I mellemtiden kan man nemlig forberede alle de andre ting, så det hele er klar på samme tid.
- smør
- 1400 g svinekød (i tern)
- salt
- 1 tsk karry
- 120 g løg
- 1/2 tsk ingefær
- 1/3 tsk cayennepeber
- 1/4 l svinebouillon
- 230 g hakkede tomater
- meljævning
- 1 dl creme fraiche
Tilbehør:
- peanuts
- banan
- agurk
- rosiner
- peberfrugt
- kokosmel
Smelt smørret på en pande. Krydr svinekødet med salt og karry, og svits det i det smeltede smør.
Hak løgene fint, og lad dem svitse med.
Tilsæt ingefær, cayennepeber & svinebouillon.
Tilsæt de hakkede tomater, og lad retten simre i en times tid.
Jævn sovsen med meljævning, og lad den simre i yderligere 5 minutter.
Tilsæt til sidst creme fraiche, og rør godt rundt.
Lad det evt. simre i 5-10 minutter, hvis du lige skal færdiggøre det sidste tilbehør.
Tilbehør:
Peanuts
Bananer
Agurker
Rosiner
Peberfrugter
Kokosmel