Fransk bondesalat

En god opskrift på fransk bondesalat med dejlig dressing til.

Til 3 personer
  • 100 g emmentalerost i tern
  • 100 g bacontern (du kan evt. bruge kalkunbacon, hvis du ønsker salaten mere fedtfattig)
  • 100 g grønne bønner (blancherede)
  • 1/2 tomat
  • 3/4 hoved salat
  • 50 g brødcroutoner
  • 50 g sorte oliven
  • 1 bdt purløg

Dressing

  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • 1 spsk akaciehonning
  • saften fra 1/2 citron eller appelsin
  • salt
  • peber

Baconternene ristes sprøde på en pande. Lad dem efterfølgende køle/dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær tomaterne i både (eller i halve hvis du bruger cherrytomater). Bland emmentaler, ristede bacontern, haricots verts og tomater med salat, der er brækket i mundrette stykker. Drys oliven og brødcroutoner over salaten. Klip purløg i ca. 1 cm lange stykker, og drys det over bondesalaten.

Pisk olivenolie, balsamicoeddike, akaciehonning og citron/appelsinsaft sammen. Smag dressingen til med salt og peber.
Dressingen kan hældes over bondesalaten lige inden servering eller serveres ved siden af, så man hver især kan komme den ønskede mængde på.

Indsendt af
d.
27.08.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
27.08.03.
Kategori: