Julemad

Perfekt opskrift på and, der steges i ovnen og serveres med brunede kartofler, rødkål og en skøn andesovs. Det er klassisk julemad, når det er allerbedst.

Til 4 personer

Andesteg

Sovs

Andestegen:
Tag indmaden ud af anden, og læg den til side. Tør anden grundigt.

Skær vingespidser og halsen af, og gem det til sovsen.

Gnid anden både ind- og udvendigt med salt og peber.

Skær æblerne i både, og kom dem ind i anden sammen med sveskerne. Luk anden med stegenåle, og læg den på en rist med brystet nedad. Sæt en bradepande under risten.

Brun anden i 20 minutter ved 250 grader. Vend den derefter, og skru ned til 160 grader.

Kom 4-5 deciliter vand i bradepanden, og steg anden, til den er færdig. Det tager i alt cirka 2 timer.

Tjek, om den er færdig, ved at mærke, om låret løsner sig let. Tjek også, at stegesaften er helt klar.

Lad anden stå og køle lidt af, inden den skal parteres. Lårene kan deles i over- og underlår, og brystet skæres fri på hver side og deles i cirka 4 stykker.

Sovsen:
Hak løg og gulerødder, og kom dem i en gryde med vandet. Tilsæt halsen, vingespidserne, kråsen og hjertet, og lad det koge i en times tid.

Si det herefter, og hæld stegeskyen fra anden oveni. Skum fedtet af.

Smelt smørret i en gryde, og brun melet lidt heri. Spæd til med stegeskyen og fonden, mens du pisker.

Tilsæt til sidst fløden, og kog sovsen igennem. Smag til med salt, peber og ribsgelé, og farv dem med lidt kulør.

Server anden og sovsen med rødkål og brunede kartofler.

Indsendt af
d.
04.12.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.