Brunkager med sødemiddel
Her får du opskriften på 100 % sukkerfri brunkager, der er sprøde og smager dejligt krydret - ligesom de klassiske af slagsen. Brunkagerne kan f.eks. laves til jul, men de smager altså godt hele året rundt.
- 25 g mandler
- 2 dl hvedemel (ca. 125g)
- 60 g sødemiddel (Perfect Fit, Atwel eller lignende)
- 10 g sukat eller pomeransskal
- 1/2 tsk potaske
- 2 tsk brunkagekrydderi (2 tsk. svarer ca. til 1/4 pose)
- 50 g smør
- 1/2 æggehvide
Skold mandlerne, smut dem, og hak dem fint.
Bland de hakkede mandler med hvedemel, sødemiddel, sukat, potaske og brunkagekrydderi.
Smuldr smørret i blandingen, og brug æggehviden til at samle dejen.
Rul den til en stang på ca. 25 cm (5 cm i tykkelsen), og læg den på et spækbræt. Dæk den til med husholdningsfilm, og stil den på køl i minimum to timer.
Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag de sukkerfri brunkager ved 200 grader på øverste ovnrille i ca. 6 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen og tykkelsen på brunkagerne.