Irish stew

Skøn opskrift på klassisk irish stew med lam - en irsk ret, hvor lam, kartofler, løg og kål tilberedes sammen i en stegeso i ovnen. Retten kan med fordel serveres med rugbrød og stærk sennep.

Til 4 personer
  • 1 kg lammebov
  • 4 løg (store)
  • 600 g kartofler
  • 1/2 spidskål (blancheret)
  • 4 allehånde (hele)
  • 3 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 1/2 l lammebouillon
  • salt
  • peber
  • 1/2 dl persille (hakket)

Tilbehør:

  • rugbrød
  • stærk sennep

Skær kødet i tern på ca. 3x3 cm. Skær løg og kartofler i skiver.

Læg et lag af kålblade i bunden af en smurt stegeso. Læg derefter skiftevis lag af kød, kartofler og løg på. Kom allehånde, laurbærblade og peberkorn i et tefilter, og læg det ned i stegesoen.

Luk hele herligheden med ekstra kålblade, og hæld bouillon over, så indholdet næsten er dækket.

Kom låg på, og sæt stegesoen i ovnen ved 150 grader i ca. 1½ time, til kartoflerne er kogt ud, og kødet er mørt.

Fjern tefiltret, og smag til med salt og peber. Drys med hakket persille ved servering.

Server med rugbrød og stærk sennep.

Indsendt af
d.
17.03.06.
Kategori:
Indsendt af
d.
17.03.06.
Kategori: