Franskbrød – Opskrift på franskbrød

Til 6 personer
  • 1 kg mel
  • 50 g gær
  • 5 1/2 dl mælk eller vand
  • 50 g margarine
  • 2 æbler (moste)
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk sukker

Lun mælken/vandet og rør gæren ud i det, sammen med margarinen, tilsæt salt og sukker, og rør æblerne i. Tilsæt melet langsomt til dejen bliver smidig, lad den hæve i cirka 30 minutter.

Ælt dejen grundigt, og kom den i en form. Lad den efterhæve i 30 minutter. Prik brødet med en gaffel, og pensl med kaffe eller mælk. Forvarm ovnen til 200 grader og stil brødet på anden nederste rille i 35-40 minutter.

Indsendt af
d.
02.09.06.
Kategori:
Indsendt af
d.
02.09.06.
Kategori: