Fedtfattig Ris a la mande

Til 6 personer
  • 150 g grødris
  • 6 dl vand
  • 7 dl skummetmælk
  • 1 knsp salt
  • 2 tsk vaniljesukker (eller vaniljeessens)
  • 1 tsk sukker (eller sødemiddel)
  • 2 1/2 dl Cremefine til piskning
  • 100 g mandler (finthakkede)

Varm risengrynene godt op med vandet, tilsæt mælken, og bring gryden i kog. Skru ned til meget lav varme, og kog videre under jævnlig omrøring i cirka 45 minutter. Når grøden er kogt, tilsættes salt, og grøden afkøles.

Umiddelbart inden servering piskes cremefine med vanillesukker og sukker, og dette vendes i den kolde grød, sammen med de finthakkede mandler.

Sukker og vanillesukker kan evt. erstattes med vanilleessens og kunstigt sødemiddel, for diabetikere.

Grøden kan også koges i mikroovnen. Hæld gryn og vand i en stor skål, og kog igennem, ved max effekt, i cirka 10 minutter. Tilsæt mælken og kog igen, ved max effekt, i cirka 8 minutter. Tag grøden ud og rør igennem. Kog videre, ved lav effekt, til grøden er færdig (cirka 30 minutter).

Indsendt af
d.
23.11.06.
Kategori:
Indsendt af
d.
23.11.06.
Kategori: