Due med bl.a. hindbær

Ingredienser

Sauce

grøntsager

Kartoffel Dauphine

Pynt

Sauce:
Bryst og lår fra skovduerne skæres fra skroget. Bryst og lår gemmes til senere. Skroget brunes godt i den forvarmede olie, tilsæt hvidvin og kog det ned til det halve. Tilsæt derefter vand, finthakket skalotteløg, timian og basilikum og reducer endnu engang til det halve. Si duefonden gennem et klæde. Hindbæreddiken kommes i en gryde og koges næsten væk, derefter tilsættes 4 dl duefond. Dette reduceres til 2/3 og piskefløden tilsættes. Saucen koges jævn og smages til med salt og peber.

Skovdue:
Duelårerne brunes godt og steges til de er helt møre. Pakkes i folie og stilles væk. Savoykål blancheres i kogende vand i 30 sekunder. Kålbladene tages op og overhældes herefter med iskoldt vand, for at bevare den grønne farve. Duebrysterne bankes let. Svinenettet bredes ud og deles i 4 lige store stykker. Herpå lægges den aftørrede savoykål. Det ene duebryst lægges herpå, derefter 1 skive foie gras. Dette dækkes af med endnu et duebryst. Savoykål og svinenet vikles op omkring. Processen foretages til alle 4 pakker er klargjort. De indpakkede duebryster steges i forvarmet ovn ved 220 grader C, i 8 minutter. De stegte duebryster pakkes i folie og hviler yderligere 10 min.

grøntsager:
Marksvampe og forårsløg skæres groft og vendes i lidt smør sammen med de afplukkede timianblade.

Kartoffel:
Kartoflerne koges møre i vand. Vand og smør lunes til smørret er smeltet. Melet tilsættes og massen bages godt igennem. Gryden tages af varmen og æggene tilsættes et ad gangen under stadig omrøring. De kogte kartofler presses gennem et puréjern eller en sigte og blandes i. Kartoffelmassen formes med en ske til"æg" og steges gyldne i olie.


Saucen kommes på de varme tallerkener. Duebrystet skæres igennem og lægges på midten sammen med lårerne. Hindbærrene garneres omkring og imellem lægges marksvampe, forårsløg og kartoffel.

Indsendt af
d.
13.01.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.