Oksegryde - Opskrift på oksegryde

Til 4 personer
  • ca. 500 g oksekød
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dl tomatpuré
  • 1 1/2 dl bouillon
  • 2 tsk vineddike
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 spsk brun farin
  • 2 spsk sennep
  • 1 spsk hvedemel
  • 1/2 tsk peber
  • 1 spsk citronsaft
  • lidt olie til stegning

Oksekødet skæres i ensartede tern og vendes i hvedemelet.
Olien opvarmes i en gryde og kødet brunes heri. Tag derefter kødet op og læg det på en tallerken.
Hak løget og svits det i gryden. Pres hvidløg og kom det i gryden.
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt tomatpuré. Snit bladselleri fint og kom det i gryden. Tilsæt de øvrige ingredienser.

Bring gryden i kog og lad det simre under låg i 1 time. Du kan evt. tilsætte mere væske hvis sovsen bliver for tyk. Smag retten til og servér (f.eks. med råstegte kartofler og tomatsalat).

Indsendt af
d.
28.02.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
28.02.07.
Kategori: