Indisk linsesuppe

En suppe med gule linser, løg, ærter, bønner, hvidløg og meget mere. Server denne indiske suppe med naanbrød eller hvidløgsflute.

Ingredienser
  • 1 kop gule linser
  • 1/2 kop løg (finthakket)
  • 1/2 kop ærter (finthakkede)
  • evt. 1/2 bønne (finthakkede)
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 tsk ingefær (revet)
  • 1 grøn chili (finthakket)
  • 1 knsp gurkemeje
  • lidt salt
  • lidt ghee (en type klaret smør som bruges i indisk madlavning - erstat evt. med almindeligt smør)
  • 2 blade koriander
  • vand

Skyl linserne godt og læg dem til udblødning i vand i 10 minutter. Opvarm ghee/smør i en gryde. Tilsæt de hakkede løg, ingefær og hvidløg. Sautér i et par minutter.

Tilsæt grøn chili (uden kerner), ærter, bønner og gurkemeje. Sautér yderligere et par minutter.
Tilsæt nu de opblødte linser og 3-4 kopper vand afhængig af ønsket konsistens.

Bring linsesuppen i kog. Læg låg på gryden og lad det simre ved svag varme i et kvarters tid. Tag låget af og garnér med friske korianderblade.

Servér evt. denne indiske linsesuppe med hvidløgsflüte eller naanbrød.

Indsendt af
d.
05.03.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
05.03.07.
Kategori: