Roastbeef-gryde i Römertopf
Roastbeefgryde er fyldt med de allerlækreste ingredienser. Prøv den.
- 500 g roastbeef
- 12 gulerødder
- 8 forårsløg
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 tsk sojasauce
- 1 dl rødvin
- 12 babymajs
- 3 spsk chilisauce
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning
- persille (til pynt)
Denne ret laves i en lergryde.
Lad lergryden ligge i vand i et kvarters tid. Imens skrælles gulerødderne og skæres i mundrette stykker. Forårsløgene skæres i 15 cm lange stykker og kødet skæres i tykke strimler.
Kødet lægges i lergryden, krydres med salt og peber og pensles med soya. Hæld en fjerdedel af rødvinen ved. Læg låg på og sæt lergryden ind i en forvarmet ovn på 200 grader i et kvarters tid.
Tilsæt derefter minimajs, gulerødder, chilisauce og bouillonterningen sammen med resten rødvinen og vandet.
Læg låg på igen og sæt i ovnen i yderligere en halv time. Lad forårsløgene stege med de sidste 10 minutter. Hvis du ønsker mere sky, kan du spæde lidt mere vand til.
Pyntes med persille inden servering.