Kartoffelkage med kartofler i bradepande

Prøv denne lækre kage med moste kartofler og og lækker kakaoglasur.

Til 12 personer
  • 200 g smør eller margarine
  • 500 g sukker
  • 6 æggeblommer
  • 300 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 300 g kartofler (kogt og most)
  • 25 mandler (smuttede og finthakkede)
  • 2 tsk mandelessens
  • 6 æggehvider

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 3 spsk kakaopulver
  • ca. 2 spsk kaffe (stærk)

En form smøres (ca. 20x30 cm) og drysses med rasp. Rør smør og sukker godt sammen, tilsæt æggeblommerne. Bland mel og bagepulver i. Mos kartoflerne godt gennem en sigte. Bland dem i dejen, sammen med de finthakkede mandler og mandelessens. Pisk hviderne meget stive. Da dejen er meget stiv, skal halvdelen af hviderne røres i, og den anden halvdel vendes forsigtigt i.

Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen, ved 175 grader i cirka 45 - 60 minutter, til den er gennembagt. Skær kagen løs langs kanten, og hæld den ud til afkøling på en bagerist. Glasér kagen, når den er helt kold.

Indsendt af
d.
18.03.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
18.03.07.
Kategori: