Trenette al pesto genovese (Pasta med basilikumsauce)

Den helt klassiske italienske pastaret med pesto.

Ingredienser
  • 2 bdt basilikum
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk pinjekerner
  • 1 kop olivenolie
  • 80 g pecorino ost (revet)
  • 400 g pasta

Basilikummen bruses let over og rystes godt. Bladene plukkes af og hakkes groft.
Hvidløgsfeddene pilles og presses. Pinjekernerne hakkes fint. Basilikumbladene knuses i en morter med lidt salt. Friskkværnet peber, hvidløg og pinjekerner tilsættes.
Alt bearbejdes i morteren, mens olie og ost tilsættes i en skefuld ad gangen, til saucen bliver cremet.

Pastaen koges og hældes på en sigte en 1/2 kop af kogevandet gemmes. Pestoen fortyndes med 3-4 spsk. kogevand og blandes med den velafdryppede pasta i en varm skål.

Indsendt af
d.
16.03.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
16.03.04.
Kategori: