Sommerkartofler

Sommerkartofler passer perfekt til stegt eller grillet kød.

Til 4 personer
  • 4 kartofler (store)
  • vand til kogning
  • salt til kogning
  • 4 skiver bacon
  • 3 tomater

Sommerdressing

  • 2 spsk sennep
  • 2 spsk estragoneddike
  • 2 spsk frisk basilikum (eller halvt så meget tørret basilikum)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knsp peber
  • 1 1/2 dl olivenolie

Pynt

  • salat (blade)
  • frisk basilikum (eller persille)

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Kog dem møre i letsaltet vand og lad dem derefter dryppe godt af.

Steg baconskiver sprøde og lad dem dryppe af på et par stykker køkkenrulle. Del dem i mindre stykker.
Tomaterne skæres i skiver.

Rør sennep, eddike, basilikum, salt, peber og olivenolie sammen til en dressing.

Anret kartoffelskiver, bacon og tomatskiver på en fad og hæld sommerdressingen over. Pynt med salatblade og frisk basilikum eller persille (læg evt. salatbladene som en bund under kartofler, tomater og bacon).

Sommerkartoflerne kan serveres til stegt eller grillet kød.

Indsendt af
d.
06.04.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
06.04.07.
Kategori: