Kartoffelgratin - Opskrift på kartoffelgratin

Kartoffelgratin er godt til blandt andet pølser og kødretter.

Til 4 personer
  • 750 g kartofler
  • 1 løg
  • 6 dl revet ost
  • 1 dl parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1/2 tsk revet muskatnød
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk smør
  • persille (hakket til pynt)

Kartoflerne skrælles og skæres i tynde strimler. Løget skæres i skiver og blandes med kartoffelstrimlerne. Bland parmesanost og 4 dl. af den revne ost i. Tilsæt 1 teskefuld salt og ½ teskefuld peber.

Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad. Bland madlavningsfløde, muskatnød og ½ teskefuld salt og hæld det i fadet. Drys resten af den revne ost på.
Fordel smøret henover og gratiner i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
Drys med lidt hakket persille inden servering.

Kartoffelgratin kan serveres til kødretter, pølser eller bacon, eller som en selvstændig ret med kogte grøntsager til.

Indsendt af
d.
06.04.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
06.04.07.
Kategori: