Nøddehorn - Opskrift på nøddehorn

Nødde fyld

  • 1 1/2 dl hasselnødder (hakket)
  • 1 spsk sukker
  • 3/4 dl brun farin
  • 1 tsk sukker med vanille
  • 1 1/2 tsk kanel (stødt)

Dej

  • 150 g margarine eller smør
  • 2 æg (blommerne)
  • 1/2 dl vand (lunt)
  • 2 dl creme fraiche
  • 50 g gær
  • 7 dl mel (hvede)
  • 1 æg (til at pensle med)
  • flormelis

Tag en skål og kom det valgte fedtstof og hvedemel op i og mas det godt sammen. Tag en kop og kom vand og gær op i og bland det sammen og hæld det op i skålen. Kom blommerne og creme fraiche op i og bland det hele godt sammen til den bliver til en rigtig dej. Dæk skålen til og kom den i køleskabet i to timer. Tag en ny skål og kom sukker med vanille, farin, kanel, sukker og de hakkede hasselnødder op i og rør det sammen. Klargør en plade med bagepapir. Når dejen har stået i køleskab i 2 timer laver du den til tre ens bunker og laver dem runde med en kagerulle, Del de tre stykker i 8 hver og kom fyld på alle stykkerne. Fold dem sammen og kom dem på pladen. Smør dem med ægget og kom dem i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Inden servering kommes der lidt flormelis over.

Indsendt af
d.
26.04.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
26.04.07.
Kategori: