Rugmelsboller
Dejlig nem opskrift på hjemmebagte rugmelsboller med masser af kerner. Bollerne kan holde dig mæt i lang tid, og de smager skønt med al slags pålæg. Desuden er de fryseegnede, så man kan roligt bage en stor portion, så man har til længere tid.
- 250 g femkornsblanding
- 100 g solsikkekerner
- 25 g gær
- 2 dl vand (lunken)
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- ca. 1/2 dl rapsolie
- 100 g rugmel
- 100 g havregryn
- ca. 500 g hvedemel
Kom halvdelen af solsikkekernerne og femkornsblandingen i en skål, dæk dem med vand, og lad dem stå i blød natten over.
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, salt og rapsolie. Tilsæt dernæst solsikkekernerne og vandet, de har stået i blød i.
Tilsæt resten af solsikkekerner, og bland det hele godt sammen.
Tilsæt rugmel, havregryn og hvedemel. Rør det hele godt igennem, og lad dejen hæve i 30 minutter.
Hæld olie på hænderne, og form boller. Sæt dem på en plade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 185 grader varmluft.
Lad rugmelsbollerne køle af på en rist.