Marokkansk couscous - Opskrift på couscous

En traditionel nordafrikansk opskrift på couscous.

Til 4 personer
  • ca. 1 1/4 kg lammebov (oksebov eller kyllingebryst kan også bruges)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie
  • salt
  • peber
  • 8 dl vand
  • 1 ds tomatpuré (stor)
  • paprika
  • spidskommen
  • kanel
  • ca 1 3/4 kg grøntsager (f.eks. kartofler, gulerødder, aubergine, squash, eller peberfrugt)
  • 1 ds kikærter (færdigkogt)
  • 500 g couscous

pynt

  • 1/2 dl bredbladet persille (hakket)

tilbehør

  • groft brød eller flütes

Kødet skæres i mundrette stykker. Kødet brunes i en stor gryde med olie (stegeolie iblandet olivenolie). Løg og hvidløg hakkes og svitses med. Vand, tomatpuré og krydderier tilsættes. Kødet simrer under låg i cirka 1½ time ved svag varme. Kyllingen skal have mindre tid.

Grøntsagerne skæres i store grove tern, og kommes i kødgryden. Lad det simre indtil kød og grøntsager er møre. Hæld vand fra kikærterne og skyl dem lidt. Tilsæt derefter kikærterne, og lad dem koge med i et par minutter.

Couscous koges efter anvisning på pakken, og anrettes på et stort fad. Kom først couscous på fadet, og lav et stort hul i midten, hvor kød, grøntsager og sauce hældes i. Pynt med persille, og servér med groft brød eller flutes.

Indsendt af
d.
08.08.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
08.08.07.
Kategori: